Nieuw: filmpjes Sociaal Team

In samenwerking met het Sociaal Team en diverse vrijwilligersorganisaties heeft ElkWelzijn 2 filmpjes gemaakt waarin Culemborgse inwoners gevolgd worden die ondersteuning kregen van professionals van het Sociaal Team en vrijwilligers. We willen hiermee laten zien hoe vrijwilligers en professionals samenwerken om inwoners te ondersteunen. Want we geloven erin dat welzijn zorg voorkomt en dat preventief werken met de inzet van vrijwilligers inwoners nog beter ondersteunt.

De intentie is om met dit soort filmpjes het gesprek over ondersteuning en verschuiving naar lichtere zorg en preventie met inwoners nog beter te kunnen voeren. Met onder andere professionals, hulp- en zorgverleners, huisartsen, gemeente, politiek en vrijwilligers onderling.

Video: hulp bij financiële problemen:

Armoede, financiële zorgen en vragen: we zien het veel in Culemborg. Deze video gaat over Heidi, een inwoner die vastliep en niet zelf uit haar financiële problemen kwam. Dankzij hulp van het Sociaal Team en vrijwilligers, kon zij weer zelfstandig verder.

Video: steun bij uitbreiden sociale netwerk

Na een gedwongen opname van haar man raakt Nel in een diep dal. Ze heeft een ander huis nodig, mist sociale contacten. Via het Sociaal Team krijgt Nel hulp van professionals maar nog belangrijker, ze brachten haar in contact met buurtbewoners en vrijwilligers van het buurtcentrum Bolderburen.


Als ik daar niet terecht was gekomen, had ik niet geweten hoe het verder gemoeten had”

Vragen of suggesties?

Wil je deze video’s gebruiken of wil je in gesprek over dit thema? Neem contact op met Alice Versluis via aversluis@elkwelzijn.nl of 06-14 24 55 05

Deel dit bericht

Bekijk onze andere berichten