Terugblik op geslaagd mantelzorgfestival

Je kunt het zo gek niet verzinnen of het was er: poffertjes, handlezen, henna schilderen, stenen versieren, workshop slapen, massage, nog meer lekkere hapjes, voorlichting en informatie over ontspanning en zorg. Mooie verhalen, wethouders die koffie brengen, stagiaires met fantastische cupcakes. En nog meer koffie. Wie weet waar we het dan over hebben?
Juist ja, het mantelzorgfestival in Culemborg op 12 november! 

Foto’s: Karin van de Kar

Mantelzorg-6883x_lr

Het mantelzorgfestival werd georganiseerd door ElkWelzijn samen met de collega’s van Sante Partners, Zorgcentra De Betuwe en Oase. Want aandacht voor mantelzorgers en zorgen voor elkaar: dat gaat ons allemaal aan.

De dag begon met een gezamenlijke opening. “Het is vandaag een prachtige zonnige dag. Daarmee krijgen de mantelzorgers wat ze verdienen,” aldus burgemeester Gerdo van Grootheest. Op onze website delen alle samenwerkende organisaties waarom ze deze dag zo belangrijk vinden. Het was een gezellige, drukke bedoeling. Er waren kraampjes en tafeltjes en in een aparte ruimte waren verschillende activiteiten zoals een ‘Slaapworkshop’ en ‘Handlezen’. Er was voldoende gelegenheid om elkaar te ontmoeten. 


“Ik kom voor die slaapcursus. Mijn vrouw, die ik verzorg, kan moeilijk in slaap komen. Hopelijk krijg ik tips.”
bezoeker mantelzorgfestival 2022

Een vrouw die haar man in een rolstoel naar buiten rijdt:
“We zouden hier heel graag nog even willen blijven, maar de taxi staat op ons te wachten, dus moeten we nu al weg.”

bezoekers mantelzorgfestival 2022

Foto’s

Deel dit bericht

Bekijk onze andere berichten

65 schoolspullenpassen uitgedeeld

SchuldHulpMaatje en ElkWelzijn hebben ook dit jaar weer school spullenpassen aangeboden aan juffen en meesters van groep 8. De passen zijn voor kinderen van ouders