Samen Winterwandelen uitgebreid met rollatorroute

Tijdens Winterwandelen loop je met iemand anders die ook meedoet. Het project is gestart op 15 december vorig jaar en is een groot succes.

Marijke Migchielsen, één van de initiatiefnemers, vertelt dat zich steeds nieuwe deelnemers melden en dat mensen vaak zo enthousiast zijn dat ze meer keren per week meelopen. Ze ontmoeten zo nieuwe mensen met wie ze ook telefoonnummers uitwisselen om nog weer extra afspraken te maken.

Vanwege dit succes is besloten om Winterwandelen te verlengen tot 1 maart aanstaande. Je kunt lopen vanuit drie startlocaties.

winterwandelen

Rollatorvriendelijke route

Winterwandelen is uitgebreid met een speciale rollatorvriendelijke route vanuit elk van de drie startlocaties. Het initiatief daarvoor komt van Aafke de Jong, één van de deelnemers. Zij loopt zelf met een rollator. Aafke woont alleen, ze ontmoet graag andere mensen en houdt van lopen. Ze las in de krant over het project en bedacht “dat is wat voor mij!”. Ze stelde voor om een rollatorvriendelijke route in het aanbod op te nemen. Samen met haar hebben de organisatoren dit idee uitgewerkt.

Aafke’s wandelmaatje moet zich soms tijdens het lopen wat aanpassen of even helpen. Dat gaat altijd heel soepel, mensen doen het graag. Aafke, die voorheen in de zorg werkte, zegt: “Toen moest ik altijd rekening houden met anderen, met de mensen voor wie ik werkte. En ik waardeer het enorm dat anderen nu rekening willen houden met mij”.

Hoe werkt Winterwandelen?

Iedereen kan meedoen. Je loopt samen met een wandelmaatje. Je hoeft je niet aan te melden. Meedoen is gratis. Je kunt lopen op maandag, woensdag en vrijdag, telkens vanuit een andere locatie.

Ga gewoon naar de startlocatie. Hier is iemand die zorgt voor koffie of thee en een routebeschrijving. En die kan meekijken bij het kiezen van een maatje. Er zijn verschillende routes, ze duren ongeveer een uur. In overleg met je mede-wandelaar kun je de route langer of korter of anders maken.

Vertrektijden en locaties


De startlocatie op maandag is Zorgcentrum de Beatrix, Beatrixstraat 20.
De startlocatie op woensdag is Buurtcentrum Bolderburen, Prijsseweg 1b (bij de molen)
De startlocatie op vrijdag is Wijkcentrum De Salaamander, Heimanslaan 2.

Het vertrek is telkens om 10:00 uur.

Voor meer informatie kun je bellen naar Marijke Migchielsen, 06-1076 9948 of Loes van Delft, ElkWelzijn, 06-8352 4878

 

Deel dit bericht

Bekijk onze andere berichten

Vacature jongerenwerker (24-32 uur)

Per direct is ElkWelzijn op zoek naar een  jongerenwerker (24-32 uur per week). Gezien de samenstelling van het team zoeken we een ervaren collega. Ben

Geen gat na ons pensioen

Heb je een ondernemend en actief leven gehad, dan hoef je na je pensionering niet in een zwart gat te vallen. “Ga niet zitten afwachten,