Vacature Ambulant jongerenwerker (32-36 uur)

Per november 2022 is ElkWelzijn op zoek naar een ambulant jongerenwerker (32-36 uur per week) die een passie heeft voor het professioneel werken met tieners en jongeren en affiniteit heeft met de straatcultuur en jeugdculturen. Je legt contacten met jongeren in de wijk en op de 2 middelbare scholen in Culemborg. Met de jongeren bouw je een vertrouwensband op en signaleert wat er speelt in de wijk.

word jij onze nieuwe jongerenwerker

ElkWelzijn is de welzijnsorganisatie van Culemborg die zich inzet voor een leefbare samenleving voor álle Culemborgers. Naast ruim 200 vrijwilligers werk je met ongeveer 29 collega’s. We bieden een steunpunt mantelzorg, een vrijwilligers informatiepunt, ouderenondersteuning, jongerenwerk en buurtbemiddeling.

Per november 2022 zoeken we een:

       Ambulant jongerenwerker voor 32-36 uur per week

 

De weg naar volwassenheid

Je legt op een laagdrempelige manier contact met de jongeren zodat je wensen, behoeften, problemen en ambities kunt inventariseren. Je ondersteunt de jongeren zelf initiatieven te nemen, ook voor groepsbijeenkomsten en activiteiten. Je stimuleert en activeert jongeren in hun weg naar volwassenheid, vrijetijdsbesteding en talentontwikkeling.

Verder ben je actief in de jongerenruimte in het pand van ElkWelzijn. Doormiddel van input vanuit de jongeren zorg je voor een aansprekende programmering.

Wat verwachten we van jou?

 • Mbo of hbo werk- en denkniveau, verkregen door een relevante opleiding zoals Sociaal werker, Social Work, MMZ of MWD
 • Je bent bereid om op onregelmatige tijden te werken, in avonden en weekenden.
 • Je stapt actief op jongeren af en denkt ‘out of the box’.
 • Je bent flexibel inzetbaar en bent bereid indien nodig bij calamiteiten of interventies snel en adequaat inzet te plegen. Bijvoorbeeld tijdens de jaarwisseling of vakanties
 • Je hebt affiniteit met jongeren en kennis van straatcultuur
 • Je bent een kei in het coachen en weet jongeren en tieners te activeren
 • Je weet gezag te creëren onder de jongeren en past binnen de leefwereld van de jongeren
 • Verder denk je in (creatieve) mogelijkheden, ben je niet bang om de verantwoordelijkheid te nemen en ben je resultaatgericht

Wat kan je van ons verwachten?

 • Een salaris volgens de CAO Sociaal Werk, afhankelijk van de concrete invulling van je takenpakket, schaal 7 of schaal 8.
 • Een jaarcontract (met uitzicht op een vast dienstverband) van 32 tot 36 uur per week
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden
 • Een uitdagende functie met veel vrijheid in een kleine stad met grootstedelijke problematiek en kansen

ElkWelzijn wil een afspiegeling zijn van de samenleving. Dit betekent dat we ernaar streven om onze teams zo divers mogelijk in te richten.

Solliciteren

Word jij enthousiast over deze functie? Wacht dan niet langer en solliciteer vandaag nog. Je kunt jouw sollicitatiebrief met CV sturen naar sollicitatie@elkwelzijn.nl.

Wil je eerst meer weten over wat deze functie zo bijzonder maakt? Neem dan contact op met Dorine Ottevanger (Directeur-bestuurder) via (0345) 51 52 27 of 06-10 02 96 62. 

Planning

Je kunt op deze vacature reageren tot en met 23 oktober 2022. We kijken uit naar jouw sollicitatie. De gesprekken zullen plaatsvinden in de eerste week van november.

Deel dit bericht

Bekijk onze andere berichten

Nachtvoetbal tijdens de ramadan

Zo’n 80 tot 110 jongeren komen tijdens de ramadan op dinsdag, donderdag, vrijdag en zondag rond middernacht naar sporthal Interweij voor een partijtje zaalvoetbal. Het