Vacature jongerenwerker (24-32 uur)

Per direct is ElkWelzijn op zoek naar een  jongerenwerker (24-32 uur per week). Gezien de samenstelling van het team zoeken we een ervaren collega.

Ben jij gepassioneerd over het begeleiden en ondersteunen van jongeren? Heb je een talent voor het opbouwen van vertrouwensrelaties en wil je bijdragen aan hun persoonlijke en sociale ontwikkeling? Dan zijn wij op zoek naar jou!

2

ElkWelzijn is de welzijnsorganisatie van Culemborg die zich inzet voor een leefbare samenleving voor álle Culemborgers. Naast ruim 200 vrijwilligers, werk je met 32 collega’s. We bieden een steunpunt mantelzorg, een vrijwilligers informatiepunt, ouderenondersteuning, wijkcoachwerk, jongerenwerk en buurtbemiddeling.

Per direct zoeken we een:

       Jongerenwerker voor 24-32 uur per week

 

Wie zijn wij?

ElkWelzijn is een dynamische organisatie in Culemborg. Culemborg wordt omschreven als “Nederland in het klein”, met alle mogelijkheden en uitdagingen van dien. Dit maakt deze stad interessant, bruisend en uitdagend om in te werken. We werken met een team van jongerenwerkers die samen met collega’s jongeren ondersteunen in het kansrijk opgroeien, hen stimuleren om zich bewust te worden van hun eigen normen, waarden en mogelijkheden en bij te dragen aan de ontwikkeling van hun sociale vaardigheden.

Wat ga je doen?

Als jongerenwerker bij ElkWelzijn speel je een cruciale rol in het verbeteren van het maatschappelijk functioneren van jongeren. Je biedt ondersteuning en activiteiten aan om hun zelfstandigheid en zelfwerkzaamheid te vergroten. Ook richt jij je op het verbeteren van woon-, werk- en schoolklimaat. Je richt je voornamelijk op individuele begeleiding van jongeren, met een focus op het opbouwen van een vertrouwensband en het signaleren van hun behoeften, problemen en ambities. Je bent 1 of meerdere dagen aanwezig op de VO-scholen van Culemborg. Daarnaast onderhoud je relaties met externe partijen zoals de gemeente.

Je wordt onderdeel van het team jongerenwerk van ElkWelzijn.

Jouw verantwoordelijkheden:

 • Oriënteren, signaleren en activeren: Je bent proactief aanwezig in de leefwereld van jongeren, legt contact en bouwt vertrouwensrelaties op, ook met moeilijk te bereiken jongeren. Je signaleert wat er speelt in de wijk en onder de jongeren en bespreekt dit intern en met externe partners.

 • Individuele begeleiding: Je inventariseert de wensen, behoeften, problemen en ambities van jongeren en betrekt context gebonden factoren. Je formuleert mogelijke oplossingen en draagt bij aan gerichte interventies.

 • Empowerment: Je stimuleert jongeren om zelf initiatief te nemen en een actieve rol te spelen in hun wijk en samenleving. Je versterkt hun eigen kracht en zelfregie.

 • Netwerk opbouwen: Je onderhoudt contacten met de doelgroep, gemeentelijke instanties, relevante organisaties en vrijwilligers. Je vertegenwoordigt de organisatie in verschillende overleggen en bouwt aan een sterk netwerk.

 • Activiteiten organiseren: Je denkt mee over de inhoud en vormgeving van activiteiten met een educatief en pedagogisch karakter. Je begeleidt jongeren bij deze activiteiten en assisteert collega’s bij de uitvoering ervan.

 • Dienstverlening optimaliseren: Je denkt actief mee over het verbeteren van onze dienstverlening en hoe we kunnen inspelen op maatschappelijke ontwikkelingen.

Wie ben jij?

 • Je hebt een MBO/HBO werk- en denkniveau.
 • Je hebt affiniteit met jongeren en kennis van hun leefwereld.
 • Je beschikt over verbindende en sociale vaardigheden voor het contact met jongeren, partnerorganisaties en andere externe contacten.
 • Je bent intercultureel sensitief en hebt affiniteit met straat- en jeugdculturen.
 • Je straalt gezag en vertrouwen uit en je staat stevig in je schoenen.
 • Je bent resultaatgericht en creatief in het stellen en realiseren van doelen.
 • Je beschikt over presentatievaardigheden en kan zowel groepen jongeren als professionals voorlichten.

Wat bieden wij?

 • Een uitdagende functie in een dynamische en maatschappelijke organisatie.
 • Een salaris conform de CAO Sociaal werk, de functie is ingedeeld in schaal 8
 • Een jaarcontract (met uitzicht op een vast dienstverband)
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden, waaronder kilometervergoeding en loopbaanbudget
 • Ruimte voor eigen initiatief en creativiteit
 • Mogelijkheden voor professionele en persoonlijke ontwikkeling
 • Een enthousiast en betrokken team van collega’s


ElkWelzijn wil een afspiegeling zijn van de samenleving. Dit betekent dat we ernaar streven om onze teams zo divers mogelijk in te richten.

Interesse?

Word jij enthousiast over deze functie? Wacht dan niet langer en solliciteer vandaag nog. Je kunt jouw sollicitatiebrief met CV sturen naar sollicitatie@elkwelzijn.nl.

Wil je eerst meer weten over wat deze functie zo bijzonder maakt? Eerst een kop koffie of thee drinken? Je bent van harte welkom. Neem dan contact op met Jaimy van der Veeken, telefoon 06-12 52 25 56 of per mail jvanderveeken@elkwelzijn.nl

Planning

Je kunt op deze vacature reageren tot en met 26 juni 2024. We kijken uit naar jouw reactie. Deze vacature wordt tegelijkertijd in- en extern uitgezet.

Deel dit bericht

Bekijk onze andere berichten

65 schoolspullenpassen uitgedeeld

SchuldHulpMaatje en ElkWelzijn hebben ook dit jaar weer school spullenpassen aangeboden aan juffen en meesters van groep 8. De passen zijn voor kinderen van ouders