Vacature Sociaal werker ‘ouderen’ (24 uur, tijdelijk)

Per direct is er een vacature bij ElkWelzijn voor een Sociaal werker met aandachtsgebied ouderen voor 24 uur per week. Het gaat om ziektevervanging van 3 a 4 maanden. Help jij vanuit deze rol om het maatschappelijk functioneren van (kwetsbare) wijkbewoners te versterken?

20230517 groepsfoto_LR

ElkWelzijn is de welzijnsorganisatie van Culemborg die zich inzet voor een leefbare samenleving voor álle Culemborgers. Naast ruim 200 vrijwilligers werk je met 29 collega’s. We bieden een steunpunt mantelzorg, een vrijwilligers informatiepunt, ouderenondersteuning, jongerenwerk en buurtbemiddeling.


Per direct is er een vacature bij ElkWelzijn voor een:

       Tijdelijke ziektevervanging: Sociaal werker met aandachtsgebied ouderen (24 uur per week)

       voor zowel wijkwerk als individuele ondersteuning

 

Aandachtsgebied ouderen

Je biedt individuele ondersteuning aan kwetsbare ouderen met vragen die samenhangen met het ouder worden. Dit betekent dat je een gedegen kennis van regelingen rondom welzijn, (informele) zorg en hulpverlening dient te hebben en onderhouden.

Je weet wat er speelt in de leefwereld van ouderen, hebt geduld en kunt goed luisteren. Je zoekt samen met bewoners naar oplossingen en creëert hiermee meer bewustwording over vitaal ouder worden. Hierbij speelt preventie en toeleiding naar activiteiten een grote rol.

Sociaal werker in de wijk

Als sociaal werker in Culemborg Oost heb je een belangrijke rol als het gaat om het versterken van het maatschappelijk functioneren van (kwetsbare) wijkbewoners. Je richt je proactief op de wijk, legt contact met wijkbewoners en brengt hun behoeften, problemen en kansen in kaart. Wanneer je problemen signaleert begeleid je de wijkbewoner en eventueel diens familie naar de juiste instantie of help je hen om zelf de weg te vinden.

Coördinatie van projecten

Je ondersteunt bij de coördinatie van initiatieven voor en door de buurt. Hierdoor vergroot je de participatie en de zelfredzaamheid van wijkbewoners en wordt de inzet van professionele zorg en hulp zoveel mogelijk voorkomen.

Je houdt van samenwerken en bent een netwerker bij uitstek. Tenslotte initieer en coördineer je programma’s en projecten waarbij de rol van vrijwilligers en wijkbewoners essentieel is.

Wat verwachten we van jou?

 • HBO werk- en denkniveau, verkregen door een relevante opleiding zoals Social Work, MMZ of MWD of door ruime recente relevante werkervaring.
 • Je vindt het leuk om flexibel in te springen om een zieke collega te vervangen.
 • Je bent bereid om op onregelmatige tijden te werken.
 • Je woont bij voorkeur in of dichtbij Culemborg.
 • Je bent een kei in coachen en weet mensen te activeren.
 • Je hebt affiniteit met ouderen, kennis van de sociale kaart en van regelingen rondom ouder worden.
 • Als teamspeler draag je bij aan een goede werksfeer.
 • Verder denk je in (creatieve) mogelijkheden, ben je in staat om de verantwoordelijkheid te nemen en ben je resultaatgericht.

Wat kan je van ons verwachten?

 • Een salaris van minimaal € 2.780, – en maximaal en € 3.864, – bruto per maand (schaal 8) bij een fulltime dienstverband (36 uur) conform de CAO Sociaal werk.
 • Een tijdelijke aanstelling voor de duur van maximaal 4 maanden.
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden, waaronder kilometervergoeding en loopbaanbudget.
 • Een enthousiast team, een prettige werkomgeving en veel vrijheid.

ElkWelzijn wil een afspiegeling zijn van de samenleving. Dit betekent dat we ernaar streven om onze teams zo divers mogelijk in te richten.

Solliciteren

Word jij enthousiast over deze functie? Wacht dan niet langer en solliciteer vandaag nog. Je kunt jouw sollicitatiebrief met CV sturen naar sollicitatie@elkwelzijn.nl.

Wil je eerst bellen voor meer informatie of een informeel contact? Neem dan contact op met Jaimy van der Veeken, teammanager, 06-12 52 25 56. Bekijk voor meer informatie ook deze website.

Planning

Je kunt op deze vacature reageren tot en met maandag 17 december 2023. We kijken uit naar jouw sollicitatie.

De gesprekken vinden plaats in de week van 18 december 2023.

Deel dit bericht

Bekijk onze andere berichten

65 schoolspullenpassen uitgedeeld

SchuldHulpMaatje en ElkWelzijn hebben ook dit jaar weer school spullenpassen aangeboden aan juffen en meesters van groep 8. De passen zijn voor kinderen van ouders