Week van Lezen en Schrijven: Veiling in het Leerhuis

Op woensdag 8 september organiseert het Leerhuis een veiling in het kader van de Week van Lezen en Schrijven. In deze week wordt landelijk aandacht gevraagd voor het verminderen en voorkomen van laaggeletterdheid in Nederland. Als belangrijke aanbieder van activiteiten op dit gebied doet het Leerhuis hier natuurlijk aan mee.

De veiling wordt mede mogelijk gemaakt door Kringloopcentrum Bartje van Stichting Samen Verder. Zij sponsoren het Leerhuis door spullen beschikbaar te stellen. Daarnaast zullen een aantal pakketten met nieuwe spullen geveild worden. 

Het programma wordt geopend door beleidsadviseur Maatschappelijke opgaven Lucinda Ippel. De veiling zelf wordt geleid door Sascha Baggerman, wethouder Jeugdhulp, WMO en Welzijn.

Muziek wordt verzorgd door Geleijn van der Ham, docent bij KEC. De opbrengst van de veiling gaat naar een lokaal initiatief in Culemborg dat zich inzet voor mensen met een minimuminkomen.

Programma

10.00 uur Binnenkomst

10.20 uur Opening

10.30 uur Start Veiling

11.30 Koffie en thee met wat lekkers

12.00 uur Einde

Adres: Wijkcentrum de Salaamander, Heimanslaan 2, 4102 JA Culemborg

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. In verband met de coronamaatregelen vragen wij u zich vooraf aan te melden. Dat kan door te bellen of een berichtje te sturen naar Jolanda Slobbe op nummer 06-10087161 of door een e-mail te sturen naar info@leerhuisculemborg.nl

Wat is het Leerhuis

Het Leerhuis is een centrum voor basisvaardigheden. Alle inwoners van Culemborg die zelf de dagelijkse dingen willen kunnen regelen, maar daar nog wat hulp bij nodig hebben kunnen in wijkcentrum de Salaamander terecht. Dit jaar zijn er een aantal programma’s die speciaal gericht zijn op mensen met Nederlands als moedertaal. 

Het Leerhuis biedt activiteiten rondom de thema’s:
– Lezen, schrijven en spreken van de Nederlandse Taal
– Rekenen
– Rondkomen
– Digitale vaardigheden
– Gezondheid
– Opvoeding
– Vrijwilligerswerk en werknemersvaardigheden

Het Leerhuis is een samenwerking tussen Bibliotheek Rivierenland, ROC Rivor, ElkWelzijn en de Gemeente Culemborg

Wil je meer weten over hoe het er in het Leerhuis aan toe gaat? Bekijk dan eens dit filmpje

Deel dit bericht

Bekijk onze andere berichten