Inschrijfdagen Leerhuis Culemborg

Op maandag 30 augustus en woensdag 1 september kunnen alle volwassen inwoners van Culemborg zich inschrijven voor het programma van het Leerhuis. Bij het Leerhuis kun je terecht om te oefenen met de basis van taal, rekenen, rondkomen en digitale vaardigheden. Maar ook om meer te weten te komen over een gezonde leefstijl en het maken van stappen richting vrijwilligerswerk.

1 op de 9 Culemborgers heeft moeite met lezen, schrijven of rekenen. Hierdoor hebben zij ook vaak moeite met het werken met de computer of smartphone. Misschien geldt dat ook voor jou of iemand in jouw omgeving. Bijvoorbeeld omdat je vroeger van school afgehaald bent om voor je jongere broertjes en zusjes te zorgen. Of je bent na de basisschool meteen met je handen gaan werken en hebt weinig meer met taal en rekenen gedaan. Of je man deed altijd de administratie, maar toen werd hij ziek of gingen jullie scheiden en moest je het opeens zelf doen. Het Leerhuis biedt korte en lange trajecten aan om vaardigheden op dit gebied te ontwikkelen.

Nieuw aanbod

Bij een nieuw seizoen hoort een nieuw en verbeterd aanbod. Bij het programma’s ‘voor ’t zelfde geld’ leren deelnemers hun eigen administratie op orde te brengen. Voor vrouwen die willen werken aan het vergroten van hun zelfvertrouwen bieden we de training Ín je kracht’ aan. Later in het jaar staat een cursus ‘omgaan met stress’ in de planning, voor mensen die kampen met depressieve gevoelens.

Ook voor ouders zijn er nieuwe programma’s opgenomen in het aanbod. Bij de cursussen ‘Jij en je Kind’ en de ‘Moeder-kindgroep’ ontmoet je andere ouders. Jullie bespreken met elkaar waar je tegenaan loopt in de opvoeding, hoe je situaties aanpakt en geven elkaar tips. Soms wordt een professional ingeschakeld voor het geven van informatie.

Naast behoefte aan hulp bij lezen en schrijven merken we dat deelnemers aan het Leerhuis steeds meer behoefte hebben aan ontmoeting. Coördinator Jolanda Slobbe: “Veel mensen hebben zich in de Coronaperiode eenzaam gevoeld. Daarom zijn wij een paar maanden geleden gestart met een sport- en spelochtend in samenwerking met de ouderenwerkers van ElkWelzijn. Iedereen doet op zijn eigen niveau en tempo mee. Na de zomer gaan we hiermee door en kunnen deelnemers die dat willen aansluitend voor 1 euro per keer blijven lunchen. Zo ontmoeten zij nieuwe mensen en de groep steunt elkaar. Het Leerhuis is niet alleen een plek om te leren, maar ook zeker een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en hun verhaal kwijt kunnen.”

Aanmelden

Op maandag 30 augustus en woensdag 1 september ben je tussen 10.00 en 16.00 uur welkom bij het Leerhuis om je in te schrijven. We bekijken samen ter plekke welke activiteiten het best bij jou passen.

Al bekend bij het Leerhuis?
De vaste deelnemers van het Leerhuis ontvangen half augustus een brief thuis met het programma en een aanmeldformulier. Neem het programma en het aanmeldformulier mee naar de inschrijfdag.

Nieuw bij het Leerhuis?
Loop gewoon binnen! We nemen het programma met je door en vertellen je hoe het werkt in het Leerhuis. Wil je liever van te voren het programma ontvangen, zodat je er alvast een keer rustig naar kunt kijken? Neem dan contact met ons op. Dan sturen we het programma en de informatie naar je op of bekijk het hier.

Meer informatie

Nieuwsgierig geworden naar wat er nog meer te doen is in het Leerhuis? Bekijk hier een filmpje.
Of heb je vragen over het Leerhuis of het programma?
Bel of Whatsapp dan met Jolanda op 06-10 08 71 61 of stuur een e-mail naar info@leerhuisculemborg.nl Ook buiten de inschrijfdagen ben je van harte welkom.

Het Leerhuis is een samenwerking tussen Bibliotheek Rivierenland, ElkWelzijn, ROC Rivor en de gemeente Culemborg. De activiteiten worden begeleid door vrijwilligers en zijn gratis voor alle inwoners van Culemborg. Je vindt het Leerhuis in Wijkcentrum de Salaamander, Heimanslaan 2.

Deel dit bericht

Bekijk onze andere berichten

Vacature jongerenwerker (24-32 uur)

Per direct is ElkWelzijn op zoek naar een  jongerenwerker (24-32 uur per week). Gezien de samenstelling van het team zoeken we een ervaren collega. Ben

Geen gat na ons pensioen

Heb je een ondernemend en actief leven gehad, dan hoef je na je pensionering niet in een zwart gat te vallen. “Ga niet zitten afwachten,