Winnaars ontwerpwedstrijd ansichtkaarten bekend

Van 8 juli t/m 16 augustus riep ElkWelzijn tekenaars, fotografen, schilders en ander jong talent uit het werkgebied op om mee te doen aan een ontwerpwedstrijd ansichtkaarten. Deze kaarten gaat ElkWelzijn gebruiken om inwoners en vrijwilligers te feliciteren, bedanken, steunen of te vragen hoe het gaat. Stevie May en Sam Nijkamp hebben met hun ontwerpen gewonnen. 

Winnaars ontwerpwedstrijd andichtkaarten

Er namen zo’n twintig mensen deel aan de ontwerpwedstrijd. Een jury, bestaande uit medewerkers en een stagiair van ElkWelzijn, heeft de ontwerpen individueel beoordeeld. Het gebruik van de huisstijlkleuren van ElkWelzijn is extra gewaardeerd. Ook kunnen de winnende ontwerpen voor verschillende gelegenheden worden gebruikt.

Boeket - Sam Nijkamp

Sam Nijkamp is 20 jaar en tekende een boeket vastgehouden in een hand. “Ik studeer Communication and Multimedia Design in Utrecht. Voorheen was ik nooit bezig met kunst. Door corona was ik veel thuis en ging ik schilderen en illustreren. Ik zag de ontwerpwedstrijd van ElkWelzijn op Facebook en was gelijk enthousiast. Ik heb goed nagedacht over het ontwerp. Het gezegde ‘Zeg het met bloemen’ bestaat niet voor niets. Met een bos bloemen breng je een boodschap over, die voor elke gelegenheid geschikt is naar mijn idee. Ik heb in mijn ontwerp rekening gehouden met de kleuren van ElkWelzijn: groen, paars en oranje.”

Sam Nijkamp - Boeket

Handen - Stevie May

Stevie May is 20 jaar en woont in Tiel. Zij is een zelfgeleerde schilder en is erg enthousiast  over deze kans om een ansichtkaart te ontwerpen en te laten zien wat zij in huis heeft. “Toen ik de wedstrijd op Facebook voorbij zag komen ben ik gelijk aan de slag gegaan. Ik heb mijn ontwerp met acrylverf geschilderd. Wat ik erg belangrijk vind in de kunst is diversiteit. Omdat ElkWelzijn een organisatie is waar iedereen welkom is, heb ik meerdere handen en bloemen afgebeeld. Bloemen zijn goed voor elk moment, ze bezorgen een glimlach en dat wilde ik met mijn ontwerp ook doen.”

Stevie May_Hands Up_klein

Prijsuitreiking

ElkWelzijn heeft de 2 ontwerpen op ansichtkaarten laten drukken. Tijdens een feestelijke bijeenkomst op 28 september namen Sam Nijkamp en Stevie May hun prijs voor de winnende ontwerpen in ontvangst: een cheque ter waarde van €125,00.

ElkWelzijn bedankt alle deelnemers voor hun inzendingen!

Deel dit bericht

Bekijk onze andere berichten

65 schoolspullenpassen uitgedeeld

SchuldHulpMaatje en ElkWelzijn hebben ook dit jaar weer school spullenpassen aangeboden aan juffen en meesters van groep 8. De passen zijn voor kinderen van ouders