Zomerprogramma in Culemborg een groot succes

Gemeente Culemborg, ElkWelzijn en de Brede School Culemborg sloegen ook dit jaar weer de handen ineen om een zomerprogramma boordevol activiteiten neer te zetten. Half juni riepen zij inwoners en partijen op om activiteiten te organiseren. Daar werd enthousiast op gereageerd. Het initiatievenloket stelde extra budget beschikbaar en zo ontstond een leuk, divers zomerprogramma voor jong en oud. Een aantal organisatoren aan het woord over hun reden om mee te doen aan het zomerprogramma.

Open dag bij Les Taxateurs

Jeu de Boulesvereniging Les Taxateurs organiseerde een open dag op 12 augustus. Secretaris Jan Kalisvaart: “Meedoen aan het zomerprogramma was voor ons een mooie gelegenheid om meer bekendheid te genereren voor Les Taxateurs in Culemborg. Er waren 18 bezoekers die na een korte uitleg volop meededen. Ze waren enthousiast en zeiden al snel: ‘Kunnen we nog een partijtje spelen?’.”

Muziek instrumenten maken bij Pieter Aafjes

Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes gaf een workshop muziek(instrument) maken voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Christel zegt over hun deelname aan het zomerprogramma: “Pieter Aafjes stimuleert graag jonge mensen om kennis te maken met het in groepsverband genieten van muziek maken. Alle leden van Aafjes zijn ook ooit beginners geweest. We gunnen iedereen de kans gegrepen te worden door het muziek maken. Daarnaast werkt Pieter Aafjes aan het meer zichtbaar worden in Culemborg, en dit was een mooie gelegenheid nieuwe mensen over de drempel te krijgen.” Laura zegt over de workshop zelf: “Het enthousiasme en de samenwerking tussen de kinderen toen ze de instrumenten maakten en de liedjes speelden was bijzonder om te zien.” Dat enthousiasme bleek ook uit hun opmerkingen ‘Het laatste liedje was leuk!’ en ‘De hele workshop was heel leuk’.

Fotospeurtocht van Humanitas

Humanitas Rivierenland organiseerde twee keer een fotospeurtocht voor gezinnen. Sonja van Herk, Coördinator: “Door mee te doen aan het zomerprogramma hebben we een aantal mensen kunnen informeren over ons werk en ook geïnteresseerde voorbijgangers gesproken. De gezinnen kwamen enthousiast terug van de speurtocht en zelfs de jonge kinderen liepen veel zelf omdat ze het leuk vonden om de foto’s te zoeken. Deelnemers ontdekten ook weer nieuwe dingen in hun eigen buurt, dat was erg leuk om te horen.”

Geslaagde zomer

In totaal organiseerden 50 inwoners en partijen 120 activiteiten. Uit alle positieve reacties die we hebben ontvangen van deelnemers blijkt wel dat de inzet van al deze mensen erg gewaardeerd wordt. Het was een geslaagde zomervakantie!

 

Deel dit bericht

Bekijk onze andere berichten