“Een verbonden en gezond 2021 gewenst. Samen. Juist nu.”

Wat is er al veel gezegd over afgelopen jaar. Wat 2020 mij nog meer dan voorheen duidelijk heeft gemaakt, is dat niets vanzelfsprekend is en dat niet alles maakbaar is. Toch bleek er heel veel mogelijk, want onder druk wordt alles vloeibaar.

Dat wat het gewoonste leek – even bij elkaar binnen lopen, een hand geven- verdween uit het dagelijks leven. Wat we niet voor mogelijk hielden – sluiting van scholen, horeca, buurthuizen- gebeurde.

Wat ik zag als constante is de behoefte van mensen om met elkaar verbonden te zijn, op welke manier dan ook.

Ontmoeten

Er was ook een herwaardering van ontmoeten. Nog nooit was zo duidelijk hoe belangrijk ontmoeten is voor mensen. Hoe veel het betekent als dit wegvalt. Want je weet pas wat je mist, als het er niet is. Mensen met elkaar in contact brengen, dat is een groot onderdeel van ons werk. Elkaar ontmoeten betekent elkaar leren kennen, respect groeit, ook als je van elkaar verschilt. Ontmoeten maakt het mogelijk om hulp te bieden, hulp te vragen. je veilig en verbonden te voelen.

Mijn drijfveer om dit werk te doen, is dat ik er oprecht in geloof dat in de ontmoeting met de ander de sleutel ligt tot een samenleving waarin ieder zich gezien en geliefd weet en waarin dat wat we hebben eerlijk is verdeeld.

Veerkracht

2020 liet ook zien dat er veerkracht is. Dat mensen van jong tot oud, enorm bereid zijn om er voor elkaar te zijn, als vrijwilliger, als buur, voor een luisterend oor. Om te delen wat je hebt: tijd, aandacht, een maaltijd.

Veerkracht zag ik ook bij ElkWelzijn. Corona gooide roet in het eten, maar één ding wisten we zeker: we gaan door met ons werk. We zijn er voor inwoners die ons nodig hebben en we bewegen mee met veranderingen. Ik ben trots op deze veerkracht en energie bij medewerkers en bij vrijwilligers. Hierdoor kon er heel veel wel: Van online ontmoeten, webinars tot games en challenges voor jongeren. Dit met heel veel verbondenheid en samenwerking met andere partijen.

2021

Naast zorg is er dus ook winst. Daar bouwen we dit jaar op voort. De titel van ons werkplan is niet voor niets: Samen. Juist nu.
2021 is het jaar van de Vrijwillige Inzet. Dat volgt heel mooi op 2020, want we hebben in dat opzicht iets te vieren: de inzet van vrijwilligers in 2020 was enorm.
We vieren dit jaar op verschillende manieren met vrijwilligers in de spotlights. Bijvoorbeeld met een maandelijks interview. Sandra doet de aftrap.
ElkWelzijn bestaat in 2021 15 jaar. Dit willen we op een passende manier vieren.
We delen wat we hebben, zoals verhalen van 15 jaar ElkWelzijn. Wie jarig is trakteert! Welke traktaties dit zijn, blijft nog een verrassing.

Wat kun je van ons verwachten in 2021?

Een samenvatting van ons werkplan vind je hier.  Vragen, opmerkingen, klachten, ideeën. Neem gerust contact op. Want ook bij afstand, zijn we graag dichtbij. Een verbonden en gezond 2021 gewenst.

Namens alle medewerkers en vrijwilligers van Elkwelzijn,

Dorine Ottevanger (Directeur- bestuurder)

Deel dit bericht

Bekijk onze andere berichten

65 schoolspullenpassen uitgedeeld

SchuldHulpMaatje en ElkWelzijn hebben ook dit jaar weer school spullenpassen aangeboden aan juffen en meesters van groep 8. De passen zijn voor kinderen van ouders