Soepje Desiré gaat verder als zelfstandig project

Toen de coronacrisis dit voorjaar begon, startte Desiré Hak met ‘Soepje Desiré’. Vrijwilligers koken soep voor mensen die zich eenzaam voelen in Culemborg. Verschillende organisaties hebben dit initiatief omarmd. Na een succesvolle opstart met hulp van ElkWelzijn heeft het project een goede basis en gaat Soepje Desiré verder als zelfstandig project onder de vleugels Rivierenland Herstelt, waar Culemborg Herstelt ook onder valt, met ondersteuning van Jobhulp Culemborg.

Soepje van Desiré

Desire kookt samen met vrijwilligers elke week een heerlijke verse soep van biologische groenten en brengt dit rond onder eenzame mensen. Het koken en het bezorgen van de soep gebeurt vanuit Buurtcentrum Bolderburen. Desire: “Ik breng niet alleen soep, maar ook aandacht. Hierdoor voelen mensen zich minder alleen. En ook de vrijwilligers die bij dit project actief zijn hebben een fijne woensdagochtend.” Inmiddels zijn er 10 vrijwilligers actief en bezorgen zij bij 25 mensen soep.

Dankbaar

Desiré: “Ik ben de organisaties die mij hebben ondersteund bij het opstarten van Soepje Desire, heel dankbaar. ElkWelzijn helpt me om dit te organiseren en Stichting Elisabeth Weeshuis, het Initiatievenloket van gemeente Culemborg en fondsen ondersteunen me financieel.” ElkWelzijn kijkt terug op het succesvolle begeleiding bij het starten van een buurtinitiatief. Sandra: “Soepje Desire heeft nu een goede basis in de Culemborgse samenleving. Daarom dragen wij de verdere ondersteuning vanaf 14 oktober over aan Culemborg Herstelt en JobHulp Culemborg. Zij zorgen voor de voortzetting van het project.”

Heb je net als Desiré een goed idee voor Culemborg? ElkWelzijn helpt je graag om van je idee een succes te maken! Kijk op de pagina ‘een activiteit organiseren’.

Deel dit bericht

Bekijk onze andere berichten

65 schoolspullenpassen uitgedeeld

SchuldHulpMaatje en ElkWelzijn hebben ook dit jaar weer school spullenpassen aangeboden aan juffen en meesters van groep 8. De passen zijn voor kinderen van ouders