Start zomerprogramma met keitoffe workshops voor ouderen

Het zomerprogramma 2021 in Culemborg gaat op zaterdag 17 juli van start met de eerste activiteit: een keitoffe workshop voor ouderen. In een twee uur durende workshop gaan ouderen stenen schilderen. 

2021 is het ‘jaar van de vrijwillige inzet’. Het thema is ‘Mensen maken Nederland.’ Eén op de drie Culemborgers zet zich vrijwillig in bij een van de ruim 30 vrijwilligersorganisaties. Vrijwilligerswerk maakt het verschil; Culemborg wordt daar mooier van. Vrijwilligerswerk doen is een verrijking voor je leven. Elke maand vertelt een vrijwilliger over zijn/haar ervaringen met vrijwilligerswerk.

Milou Oomens keitoffe workshops voor ouderen

Initiatief

Het is een initiatief van Milou Oomens, dat ze samen met Mirjam Smith en Andrea van Zeitveld-van Dusseldorp uitvoert. “Ik woon sinds 2016 in Culemborg”, vertelt Milou Oomens. Ze is 35 jaar oud, heeft een eigen bedrijf als interviewer en fotograaf en werkt daarnaast als communicatieadviseur bij ElkWelzijn.

“Het is een drukke boel thuis, met mijn werk en 2 kleine kindjes. Eigenlijk kom ik chronisch tijdtekort. Maar dat weerhoudt me er niet van om iets terug te doen voor onze samenleving. Ik ga al regelmatig op pad als vrijwillig fotograaf. Mensen kennen mij misschien ook wel van de raamportretten die ik vorig jaar tijdens de lockdown maakte, en nu ben ik met het fotoproject ‘Mens en hond’ bezig.” 

Creatief

Als er een beetje tijd over is, pakt Milou haar camera, maakt kinderkleertjes of -accessoires achter de naaimachine of doet iets anders creatiefs. “Een tijdje geleden kwam ik een beschilderde steen tegen in Culemborg. Ik dacht, dat is leuk, ik ga ook een paar stenen schilderen! Mijn dochter van 2 jaar is Peppa Pig fan, dus daar heb ik me door laten inspireren. Ik heb de stenen stenen geverfd en daarna verstopt. Van een paar kreeg ik melding dat ze gevonden waren. En van de week zag ik bij toeval mijn allereerste beschilderde Peppa Pig kei in de voortuin van iemand liggen. Dat is fijn, want dan weet je zeker dat je er iemand blij mee hebt gemaakt.” 

Van idee tot plan

Toen bekend werd dat er weer een zomerprogramma kwam, wist Milou gelijk dat ze iets wilde doen. “Ik heb nog even getwijfeld over een fotografieworkshop, misschien doe ik dat volgend jaar wel. Nu leek het me leuk om iets met/voor ouderen te doen.” 

Milou vroeg op facebook hulp bij het organiseren van de workshops. “Mirjam en Andrea waren gelijk enthousiast over mijn idee om met ouderen stenen te schilderen. Ik heb toen ons plan ingediend bij ElkWelzijn en budget aangevraagd bij het Initiatievenloket.” 

Keitoffe workshops voor ouderen 

Milou werkt bij ElkWelzijn als communicatieadviseur en heeft haar collega’s om advies gevraagd. Waar komen ouderen in Culemborg samen, welke locaties zijn geschikt voor een keitoffe workshop? “De wijkcoaches hielpen ons aan de juiste contactpersonen en zo hebben we nu op 4 locaties workshops gepland.” 

De eerste workshop is op 17 juli van 10 tot 12 uur in De Kulenburg, Zorgcentra de Betuwe. Alle ouderen die mee willen doen zijn welkom, maar je moet je wel even aanmelden via Jacqueline Ansems: 06-12448528 of j.ansems@stzdb.nl

Zomerprogramma 

De keitoffe workshop voor ouderen op 17 juli is de eerste activiteit die plaatsvindt in het kader van het zomerprogramma 2021 in Culemborg. Zorgcentra de Betuwe organiseert vervolgens twee wandelingen om de keitoffe stenen te ‘verstoppen’. Maar er is van 17 juli tot en met 30 augustus nog veel meer leuks in Culemborg te doen, voor jong en oud! Lasergamen, yoga, samen tuinieren, de Lek ontdekken, een fotospeurtocht, spelletjesmiddag, circus op de markt. 

Bekijk alle activiteiten

Deel dit bericht

Bekijk onze andere berichten