Nieuwe Raad van Toezicht ElkWelzijn gestart

In april 2022 liep van een aantal leden van de Raad van Toezicht van ElkWelzijn de zittingstermijn af. Inmiddels is de nieuwe samenstelling een feit. Ze stellen zich graag aan je voor.

De Raad van Toezicht (RvT) houdt toezicht op het functioneren van de directeur-bestuurder en op de algemene gang van zaken binnen ElkWelzijn. Zij geeft de directeur-bestuurder advies en controleert haar werkzaamheden, bijvoorbeeld de financiën. Alle leden doen dit met het belang van ElkWelzijn en haar maatschappelijke doelstelling in hun achterhoofd.

RaadvToezichtELK-hoog

Inzetten voor een sterke samenleving

Mala Lalbihari is sinds 2019 lid en vanaf april 2022 voorzitter van de RvT: “Een organisatie als ElkWelzijn kan echt het verschil maken in het leven van kwetsbare mensen. Door mijn werk realiseerde ik mij dat ik me graag wil inzetten voor een sterke samenleving. Voor een inclusieve samenleving waarin iedereen erbij hoort, voldoende kansen krijgt om mee te doen, gezien wordt en zelf ook gemotiveerd en geïnspireerd raakt om – op welke manier dan ook – bij te dragen. Want een samenleving maken we samen.”

Frisse blik

Op de vacature voor nieuwe toezichtsleden kwamen enthousiaste reacties uit Culemborg en omgeving. Na een eerste selectie en kennismakingsgesprekken was in april 2022 de nieuwe samenstelling een feit. “Het fijne van nieuwe mensen is dat er weer met een frisse blik en nieuwe invalshoek naar zaken en situaties gekeken wordt,” aldus Patty van Ziel, RvT-lid sinds januari 2019. Directeur-bestuurder Dorine Ottevanger is trots op het enthousiasme en de drive die ze ziet om deel uit te gaan maken van onze Raad van Toezicht. “Met deze nieuwe groep mensen hebben we een divers team met verschillende kwaliteiten aan boord. Dat inspireert! ElkWelzijn is hen in positieve zin opgevallen en zij willen zich inzetten voor deze stad. Daar ben ik blij mee. Hun energie is meer dan welkom.”

Eerste indruk

De eerste indruk die de nieuwe RvT leden van ElkWelzijn hebben is positief. Arno Elshout en Harry van der Heijden valt het enthousiasme van de medewerkers op en de vele activiteiten die zij al dan niet samen met vrijwilligers organiseren. Harry zegt daarover: “Via de inzet van vrijwilligers en bewonersinitiatieven is ElkWelzijn ‘geworteld’ in de Culemborgse samenleving.” Eva Morre voegt daar aan toe de korte lijntjes en een informele, professionele sfeer. “Er wordt hard gewerkt aan de opgaven die voor liggen en een heldere visie voor de toekomst.” Eric Teuling sluit zich daarbij aan: “ElkWelzijn heeft een belangrijke rol in Culemborg en omgeving. Als lid van de RvT hoop ik daaraan bij te dragen.”

Benieuwd naar de motivatie, inbreng en (eerste) indruk van de RvT leden van ElkWelzijn? Ze stellen zich graag aan je voor.

Deel dit bericht

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Bekijk onze andere berichten

Geef zin aan je bestaan van senior

“Met pensioen gaan betekent een verandering in je leven, waar je zelf een zingeving voor moet vinden.” Aan het woord zijn Gyan Akveld en Loes