Winterwandelen gaat door als wandelmaatjes

Winterwandelen was een initiatief van Karin Netters en Marijke Migchielsen om in coronatijd toch iets te ondernemen om mensen te ontmoeten. ElkWelzijn ondersteunde hen bij het opzetten en uitvoeren van hun idee. 

Het Winterwandelen begon op 15 december. Er kon drie keer per week gewandeld worden vanaf 3 locaties. Iedere maandag werd er gewandeld vanaf Zorgcentrum de Beatrix, op woensdag vanaf Buurtcentrum Bolderburen en op vrijdag vanaf de Wijkcentrum de Salaamander. Inwoners verzamelden zich om 10.00 uur om in tweetallen met voldoende afstand te gaan wandelen.

Grote behoefte

Begin januari werd besloten door te gaan tot eind februari, omdat er veel behoefte bij bewoners bleek te zijn om met anderen te kunnen wandelen.
Marjolein (deelneemster): ‘Het winterwandelen was voor mij een goede motivatie om te gaan wandelen; omdat je weet dat er iedere maandag, woensdag, vrijdag om 10.00 uur altijd mensen zijn met wie je kan wandelen; dan ga je ook!’ Deelneemster Helga: ‘Het winterwandelen is een leuke manier om nieuwe mensen te ontmoeten’.
Er zijn diverse routes gemaakt van 5 en 10 kilometer en later werden ook speciale rollatorroutes toegevoegd voor mensen die minder mobiel zijn. Bekijk hier een voorbeeldroute vanuit de BeatrixBolderburen of de Salaamander en van een van de rollatorroutes. Meer routes kunt u opvragen bij Loes, wijkcoach bij ElkWelzijn.

Wandelmaatjes

Winterwandelen was een initiatief dat in eerste instantie bedoeld was voor de coronaperiode. Nu de lente er aan komt en het een groot succes blijkt, gaat de groep wandelaars zelfstandig verder. Er is een appgroep ‘Wandelmaatjes’ aangemaakt. Hierin zitten nu al zo’n 15 mensen, maar er is zeker ruimte voor nieuwe deelnemers. De vaste momenten en vertrekpunten worden voorlopig aangehouden.

Wil je ook aansluiten bij de wandelmaatjes? Neem dan contact op met Loes van Delft 06 83 52 48 78/ lvandelft@elkwelzijn.nl of Marijke Migchielsen: 06 10 76 99 48

.

Deel dit bericht

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Bekijk onze andere berichten